top of page
louise_neupert06-10-2022at13.08.132.jpg

Nidra

Yogiens søvn

 

Yoga Nidra er er dyb (guidet) meditation hvor kroppen gradvist afspændes til et niveau hvor den er ”helt stille”, mens sindet arbejder på et dybere fokuseret opmærksomhedsniveau, hvor hver eneste del af kroppen og sindet afspændes.

I Yoga Nidra tilfører vi ikke kroppen noget udefra. Vi kræver ikke bevægelse men derimod en tilstand af total ubevægelighed og stilhed - kun sindet arbejder. Nidra foregår liggende i Shavasana (dødemands position). I Yogiens søvn (Nidra) skaber vi optimale betingelser for kroppens egen restitution og revitalisering.

 

Regelmæssig praktisering af Yoga Nidra indvirker på et dybere eksistensniveau og har evnen til at forvandle dybtliggende negative overbevisninger, nedsætte stress og angst, samt forbygge og indvirke gunstigt på mange lidelser som; hjerte/kar sygdomme, psykosomatiske tilstande, søvnløshed, forhøjet blodtryk. Vores krop ved præcis hvad den skal gøre for at opnå perfekt balance mellem krop og helbred, hvis vi vel og mærke giver den ro til det!

 

I praktisering af Yoga Nidra vil vi som forberedelse også arbejde med åndedrættets betydning og forskellige bevidsthedsniveauer med fokus på åben og fokuseret opmærksomhed.

bottom of page